Destinasjon

Toscana

Program kommer snart

Toscana er hjem til sangiovesedruen som gir oss alt fra bløte og lette chiantier, til mer solide og strukturerte chianti classicoer, ja, de to er faktisk to ulike vinstiler laget på samme druer, til de robuste Vino Nobile de Montepulciano til de rike Brunello di Montalcino. Disse og enda flere vindistrikter ligger i Toscanas eventyrlig vakre landskap.

Sypressrekkene i de bølgende landskapene med villaer med olivenlunder og vinmarker og disse brokkolilignende pinjetrærne, ja, den erketypiske italienske drømmen, ja, det er Toscana. Du kan drømme deg helt bort i vinens verden her i ukevis og aldri smake det samme, gastronomien er tatt ut til hele verden. Og ikke bare det, stedet bugner i historie, kunst og kultur. 

Program

kommer snart

Der man i før i tiden dro på dannelsesreise, der var Firenze nærmest et obligatorisk stopp. Firenze er et overflødighetshorn av museer, arkitektur og opplevelser. Og Chiantivinmarkene starter rett på utsiden, man ser faktisk den eventyrlige katedralen i Firenze fra flere av de nærmeste vingårdene. Reiser du til San Gimignano for å se en av de best bevarte middelalderbyene i Toscana er det obligatorisk med stopp hos Dondoli, iskrembutikken på torget øverst i byen. Verdens beste iskrem!

Ikoniske vinprodusenter som Antinori, Sassicaia, Frescobaldi, Nittardi, Selvapiana, Biondi-Santi og selvsagt mange, mange flere holder hus her.

Kombinasjonsmuligheter med Toscana er selvsagt Firenze, Sienna, Roma er noen timer sydover, Bologna og Pisa.Du er plassert ganske sentralt omtrent midt mellom Roma og Nord-Italia når du er i Toscana

Ta kontakt