Destinasjon

Toscana

Vintur til Toscana 25.-29.september 2024

PÅMELDING

Vintur til Toscana

Toscana er hjem til sangiovesedruen som gir oss alt fra bløte og lette chiantier, til mer solide og strukturerte chianti classicoer, ja, de to er faktisk to ulike vinstiler laget på samme druer, til de robuste Vino Nobile de Montepulciano til de rike Brunello di Montalcino. Disse og enda flere vindistrikter ligger i Toscanas eventyrlig vakre landskap.

Sypressrekkene i de bølgende landskapene med villaer med olivenlunder og vinmarker og disse brokkolilignende pinjetrærne, ja, den erketypiske italienske drømmen, ja, det er Toscana. Du kan drømme deg helt bort i vinens verden her i ukevis og aldri smake det samme, gastronomien er tatt ut til hele verden. Og ikke bare det, stedet bugner i historie, kunst og kultur. 

Program

Dette er inkludert i prisen:
Flyreise Oslo – Firenze t/r
Overnatting 2 netter i Montalcino, inkl. frokost
Overnatting 2 netter i Firenze, inkl. frokost
Lunsj inkl vin på Col d’ Orcia
Lunsj inkl vin på Barone Ricasoli

Reiseleder Christer Byklum

Vinsmaking og besøk hos:
Castello Banfi
Col d’Orcia
Casanova di Neri
Castello di Ama
Barone Ricasoli
Castello di Brolio
Nittardi
Busstransport ihht program

Pris per person i dobbeltrom : 23.995,-
Pris per person i dobbeltrom (uten fly) : 18.595,-
Tillegg for singelrom: 2.995,- (for hele turen)

Utreise fra andre byer på forespørsel.
Med forbehold om endringer i programmet

Der man i før i tiden dro på dannelsesreise, der var Firenze nærmest et obligatorisk stopp. Firenze er et overflødighetshorn av museer, arkitektur og opplevelser. Og Chiantivinmarkene starter rett på utsiden, man ser faktisk den eventyrlige katedralen i Firenze fra flere av de nærmeste vingårdene. Reiser du til San Gimignano for å se en av de best bevarte middelalderbyene i Toscana er det obligatorisk med stopp hos Dondoli, iskrembutikken på torget øverst i byen. Verdens beste iskrem!

Ikoniske vinprodusenter som Antinori, Sassicaia, Frescobaldi, Nittardi, Selvapiana, Biondi-Santi og selvsagt mange, mange flere holder hus her.

Kombinasjonsmuligheter med Toscana er selvsagt Firenze, Sienna, Roma er noen timer sydover, Bologna og Pisa.Du er plassert ganske sentralt omtrent midt mellom Roma og Nord-Italia når du er i Toscana

PÅMELDING