Destinasjon

Bordeaux Medoc

Program

Vintur til Bordeaux 05.-09.oktober

Bordeaux vestside
De velkjente og verdensberømte kommunene Saint-Estephe, Pauillac, Saint-Julien og Margaux på denne reisen, og dette er noen av de mest ikoniske vindistriktene i vinverden. På toppen av det hele besøker vi flere av de beste husene. Dette vil være en av årets virkelige vinopplevelser! Torsdag besøker vi personlige favoritter og klassikere, mens fredag er satt av til slott som har spennende filosofi og hvor kvaliteten har økt dramatisk de siste ti til tredve årene. Også disse er favoritter. Såkalte super seconds er slott som konkurrerer med førstevekstene i kvalitet, uavhengig av klassifisering. Og dermed blant verdens aller fremste viner.

Våre reiser passer for alle kunnskapsnivåer og for alle som er nysgjerrige på Bordeaux, og liker vin og god mat. Du får høre mye om historie både for eiendommene og regionen. Vi har hatt med familier, vennegjenger, vinklubber, yngre, eldre, enslige, og vi blir alltid en sammensveiset gjeng på reise. Ofte spiser hele eller deler av gruppen middag sammen på kveldene, men her står man helt fritt til å gjøre som man vil.

Med forbehold om endringer i programmet

Program

11:50 – 13:40

KLM: Oslo - Amsterdam (KL11448)

11:50 – 13:40


14:40 – 16:20

KLM: Amsterdam - Bordeaux (KL1317)

14:40 – 16:20


17:00

Busstransport til hotellet

17:00


17:45

Innsjekk på Hotel StayCity Bordeaux. Adr. 45 Rue Leyteire, 33000 Bordeaux, France

18:30

09:00

Busstransport fra hotellet

09:00


11:00

Besøk på Château Pichon-Longueville Comtesse de Lalande

11:00

Super second og andrevekst i klassifikasjonen. Vi starter like gjerne ut med en av verdens fremste vinhus og en favoritt blant svært mange vinsamlere. Ikonisk produsent som lager en av de mest elegante vinene av alle i Pauillac. Slottet er også et utrolig vakkert eventyrslott i en flott park og vinmakingen her er fintunet til det ypperste i det lekre nye vineriet. Dette blir så bra det kan bli, og det er bare starten!


13:00

Besøk på Château Phélan- Ségur med lunsj

13:00

Ikke klassifisert, men burde vært fjerde eller femtevekst. Vi reiser videre til Saint-Estephe og en annen favoritt blant vinsamlere. Der vi akkurat har besøkt et eventyrslott besøker vi nå et storslagent slott med en enorm plen foran med utsikt over elva. Vinene er klassiske og lagringsdyktige og fortsatt godt priset for kvaliteten. Vi får både en smaking og lunch med husets viner. Om innhøstingen fortsatt pågår spiser vi med plukkerne, noe som ofte gir en helt egen atmosfære. Maten er alltid glimrende!


15:00

Besøk på Château Gruaud Larose

15:00

Andrevekst. Neste besøk er i Saint-Julien og en av mine personlige favoritter, Gruaud Larose. Knapt noe slott har jeg smakt flere flasker fra. Nydelig klassisk slott og stilren park rundt med et tårn hvor man kan nyte utsikten over slottet, parken og vinmarkene. Man ser store deler av Saint-Julien herfra. Vinene er blant de mest klassiske og lagringsdyktige i Bordeaux og vi håper det åpnes noe modent fra slottets rikholdige kjeller.


16:30

Buss tilbake til hotellet

Andrevekst. Neste besøk er i Saint-Julien og en av mine personlige favoritter, Gruaud Larose. Knapt noe slott har jeg smakt flere flasker fra. Nydelig klassisk slott og stilren park rundt med et tårn hvor man kan nyte utsikten over slottet, parken og vinmarkene. Man ser store deler av Saint-Julien herfra. Vinene er blant de mest klassiske og lagringsdyktige i Bordeaux og vi håper det åpnes noe modent fra slottets rikholdige kjeller.

09:00

Busstransport fra hotellet

09:00


10:00

Besøk på Château Pontet-Canet

10:00

Femtevekst, i dag super second kvalitativt. Denne Pauillac-eiendommen har tatt helt av kvalitativt og her er hver stein snudd for å finne økologiske og biodynamiske prinsipper som fungerer. Fra å være en relativt kjedelig klassifisert eiendom har eieren Alfred Tesseron økt kvaliteten til et nivå som konkurrerer med de beste, selv naboen Mouton Rothschild. De ønsker vi skal møte tidlig da de regner med å være midt under innhøstingen, slik at vi får se hvordan de jobber.


Besøk på Château Brane- Cantenac med lunsj

12:00

Andrevekst, potensielt super second. Vi beveger oss til Margaux og områdets elegante og forførende viner. Ett av slottene som har gått fra en relativt anonym tilværelse men som de mest ihuga vinelskere har skjønt har blitt en av Margaux’ beste slott er Brane- Cantenac. Beliggende på Cantenac platået var det bare et spørsmål om rett eier til rett tid. De siste femten til tyve årene har sett dette slottet nå stadig nye høyder kvalitativt. Vi spiser lunch med eieren.


Besøk på Château Durfort-Vivens

14:00

Andrevekst, potensielt super second. Her har veien vært lengre å gå, og Durfort-Vivens er fortsatt litt uoppdaget og i skyggen, men med naboer som Palmer og Château Margaux og en enorm fremgang kvalitativt er det bare et spørsmål om tid. Og nå er de enda mer innovative her. De har laget en serie andreviner laget av slottets forskjellige jordsmonn, samt de yngste vinene på slottet. Der de fleste slott har en andrevin har Durfort-Vivens nå tre forskjellige, som vi skal smake. Vinene er såvidt sluppet i markedet, så dere vil være blant de første i verden til å smake dem. De fleste vinskribenter har ikke engang hørt om dem enda.


16:30

Buss tilbake til hotellet

16:30

10:00

Dagen til egen disposisjon

10:00

På egenhånd i Bordeaux by. Her er det en rekke museer, restauranter og shoppingmuligheter selv for den kresne. Vinmuseet med vin fra hele verden kan anbefales, tar 15-20 minutter med trikk fra sentrum. Trikk er en fin måte å komme seg rundt på men det er også mange gågater og alt fra flotte parker og avenyer til mindre smug i de eldre bydelene. Burdigala fantes alt for to tusen år siden og dette var det opprinnelige navnet på Bordeaux. Siden har byen vokst, Sigurd Jorsalfare prøvde å erobre Bordeaux men ble stoppet omtrent ovenfor dagens Pauillac av hertugen av Aquitaine. Med andre ord, det er også mye historie her. En spasertur langs elven anbefales på det sterkeste.

09:30

Busstransport til flyplassen

09:30


11:50 – 13:40

KLM: Bordeaux - Amsterdam (KL1316)

11:50 – 13:40


14:30 – 16:30

KLM: Amsterdam - Oslo (KL1147)

14:30 – 16:30

Dette er inkludert i turen:
Flyreise Oslo – Bordeaux t/r
Overnatting 4 netter Hotel Stay City Bordeaux, inkl. frokost
Reiseleder Christer Byklum

Vinsmaking og besøk hos 6 produsenter:

  • Château Pichon-Longueville Comtesse de Lalande
  • Château Phélan- Ségur med lunsj
  • Château Gruaud Larose
  • Château Pontet-Canet
  • Château Brane- Cantenac med lunsj
  • Château Durfort-Vivens

Busstransport ihht program
Pris per person i dobbeltrom : 15.795,-
Singel rom tillegg 2.800,-
Utreise fra andre byer på forespørsel

Med forbehold om endringer i programmet

Vil du skjønne vinverden er Bordeaux noe du må bli kjent med, både i stil men også historien. Og så eventyrlig vakkert som det er mange plasser her, er det bare å roe ned og nyte ferden. Du kan klatre i Europas høyeste sanddyner eller vasse i lagunen ute ved Arcachon, spaser i byens vakre boulevarder eller eldre smug, besøk middelalderbyen Saint-Emilion, spis østers og sjøkreps som er blant de lokales favorittmat, sammen med lam, andeconfit og andebryst. Eller bare sett deg ned på en fortausrestaurant langs elven i Pauillac, en døsig fransk landsby og det er lett å drømme seg bort til rivieraen før hele verden oppdaget den.

Kombinasjonsmuligheter med Bordeaux er Paris, to og en halv time unna med hurtigtog, Cognac halvannen time mot nord, Loireelven rundt to og en halv time, Canal du Medi, Bergerac med sin vakre natur, Biarrits og San Sebastian et par timer mot syd. Men sannheten er at det er uendelig mye å ta seg til i Bordeaux, av gastronomi, vinbesøk, museer og annet.