Destinasjon

Bordeaux Medoc

Denne turen er allerede utført.

Vintur til Bordeaux 05.-09.oktober

Program

Bordeaux vestside
De velkjente og verdensberømte kommunene Saint-Estephe, Pauillac, Saint-Julien og Margaux på denne reisen, og dette er noen av de mest ikoniske vindistriktene i vinverden. På toppen av det hele besøker vi flere av de beste husene. Dette vil være en av årets virkelige vinopplevelser! Torsdag besøker vi personlige favoritter og klassikere, mens fredag er satt av til slott som har spennende filosofi og hvor kvaliteten har økt dramatisk de siste ti til tredve årene. Også disse er favoritter. Såkalte super seconds er slott som konkurrerer med førstevekstene i kvalitet, uavhengig av klassifisering. Og dermed blant verdens aller fremste viner.

Våre reiser passer for alle kunnskapsnivåer og for alle som er nysgjerrige på Bordeaux, og liker vin og god mat. Du får høre mye om historie både for eiendommene og regionen. Vi har hatt med familier, vennegjenger, vinklubber, yngre, eldre, enslige, og vi blir alltid en sammensveiset gjeng på reise. Ofte spiser hele eller deler av gruppen middag sammen på kveldene, men her står man helt fritt til å gjøre som man vil.

Med forbehold om endringer i programmet

Vil du skjønne vinverden er Bordeaux noe du må bli kjent med, både i stil men også historien. Og så eventyrlig vakkert som det er mange plasser her, er det bare å roe ned og nyte ferden. Du kan klatre i Europas høyeste sanddyner eller vasse i lagunen ute ved Arcachon, spaser i byens vakre boulevarder eller eldre smug, besøk middelalderbyen Saint-Emilion, spis østers og sjøkreps som er blant de lokales favorittmat, sammen med lam, andeconfit og andebryst. Eller bare sett deg ned på en fortausrestaurant langs elven i Pauillac, en døsig fransk landsby og det er lett å drømme seg bort til rivieraen før hele verden oppdaget den.

Kombinasjonsmuligheter med Bordeaux er Paris, to og en halv time unna med hurtigtog, Cognac halvannen time mot nord, Loireelven rundt to og en halv time, Canal du Medi, Bergerac med sin vakre natur, Biarrits og San Sebastian et par timer mot syd. Men sannheten er at det er uendelig mye å ta seg til i Bordeaux, av gastronomi, vinbesøk, museer og annet.

Denne turen er allerede utført.