Destinasjon

Bordeaux Pomerol

Program

Vintur til Bordeaux 07.-11. juni 2023

Bordeaux østside
Denne reisen har hovedfokus på de to ikoniske vinområdene Pomerol og Saint-Emilion. Vi bor i koselige Libourne, en småby med rundt 25000 innbyggere.

Libourne er en koselig fransk landsby og et slags mini Bordeaux. Vakker arkitektur, koselig torg med fantastisk matutvalg på søndagene. Her er det bistroer, brasserier og restauranter. Men tempoet er langt roligere enn Bordeaux som er en storby. Man kan også vandre langs elven som bukter seg gjennom byen.

Program

11:50 – 13:40

KLM: Oslo - Amsterdam (KL11448)

11:50 – 13:40


14:40 – 16:20

KLM: Amsterdam - Bordeaux (KL1317)

14:40 – 16:20


17:00

Busstransport til hotellet

17:00


17:45

Innsjekk på Mercure Hotel Libourne. Adr. 3 Quai Souchet, 33500 Libourne, France

18:30

09:00

Busstransport fra hotellet

09:00


10:00

Besøk på Château Gazin

10:00

Den sjarmerende familien de Bailliencourt dit Courcol tar i mot oss her. Om det er Nicolas eller søsteren Ines kommer nok an på, men det er vanligvis de to som driver Gazin i det daglige, men det er fire søsken som eier og driver gården. Det er familieeide eiendommer i Bordeaux fortsatt, og vi skal besøke flere av dem. Gazin ligger i Pomerol og har alltid vært en favoritt for meg, samt at eierne her er noen av de mest sjarmerende i hele Bordeaux. Denne dagen får vi se de tre viktigste jordsmonnene i området, vi starter med leiren i Pomerol.


12:00

Besøk på Château Figeac med lunsj

12:00

Vi kjører bare noen få minutter men forflytter oss faktisk til Saint-Emilion men også til et nytt jordsmonn. Her er vi hos ett av de mest ikoniske vinhusene av dem alle, med to tusen års historie, og vi har kommet til dyp grus. Det har en innvirkning på stil og druetyper i vinen. Her er det familien Manoncourt som regjerer og mor og hennes to døtre sitter med beslutningene. Splitter nytt vinanlegg gjør at de alt ikoniske vinene antagelig blir enda flottere i årene fremover.


14:00

Besøk på Château Canon

14:00

Her ankommer vi kalksteinsplatået og det tredje av de klassiske jordsmonnene på østsiden og hva man forbinder med Saint-Emilion. Canon er eid av familien Wertheimer som også eier Rauzan-Ségla i Margaux og Chanel. Her får vi også se kalksteinskjellerne som Saint-Emilion er kjent for. For mange en av de flotteste vinene i hele Saint-Emilion.
15:30 Buss tilbake til hotellet


15:30

Buss tilbake til hotellet

09:00

Busstransport fra hotellet

09:00


10:00

Besøk på Château Fourtet

10:00

Vi starter ut bare noen hundre meter fra der vi slapp torsdag og med nok en familieeid vingård, familien Cuvelier som også eier Poujeaux i Listrac. Clos Fourtet er en idyllisk gård under store platanlønner rett i døråpningen til middelalderbyen Saint-Emilion. Det har lengevært høy kvalitet på vinene her men det ble en markant økning i kvaliteten da den yngre generasjonen involverte seg og de siste årgangene herfra er helt magiske. Canon og Clos Fourtet ligger på mange måter på indrefilletten av jordsmonn i området.


Besøk på Château Beauregard og Petit Village med lunsj

12:00

Vi reiser tilbake til Pomerol for lunsj på det utrolig vakre slottet Beauregard, og vi smaker også vin fra naboen over veien, Petit Village. Fra terrassen her vil vi kikke bort på Figeac som vi besøkte dagen før, og rett over «haugen» vil også Gazin ligge. Vi skal snakke en del om hva jordsmonn og soleksponering har å si for hvorfor disse vinene er så ulike i stil som de er, ja selv Petit Village over veien er annerledes enn Beauregard. Her nyter vi også en god lunsj.


Besøk på Château Valandraud

14:00

Jean Luc Thunevin og kona Murielle Andraud har bygget opp denne ikoniske eiendommen fra ingenting i 1991. Sakte men sikkert har de kjøpt vinmarker, mesteparten på motsatt side av Saint-Emilionplatået fra der vi så langt har vært. Og endelig har de pusset opp og bygget ferdig vineriet slik at de lettere vil kunne ta i mot gjester. Her stod alt ferdig for rundt et år siden. Denne delen av Saint-Emilion er blant de aller mest dynamiske i regionen for tiden, her er det flere eiendommer å følge med på.


15:30

Buss tilbake til hotellet

15:30

10:00

Buss fra hotellet til Saint-Emilion

10:00

Vi reiser til middelalderbyen Saint-Emilion og tusler rundt i de vakre gatene og smugene, ser på utsikten, tar kanskje en liten matbit eller et glass vin på fortausrestaurantene. Her er det mange vinbutikker å kikke innom også. Byen er på Unescos Verdensarvliste.


13:00

Besøk på Château Dalem med lett lunsj

13:00

Vi besøker Fronsac og den beste produsenten her! Brigitte tok over familieeiendommen i 2003 og vinene blir stadig flottere, men de har laget flott vin her under pappas regjeringstid også. Eiendommen er sjarmerende med klassisk vakkert Bordeauxslott med en enorm lebanonseder på tunet. Det nye vineriet stod ferdig for et par år siden, og vi kan forvente mye mer herfra. Men etter å ha sett den vakre klassiske bakgården får vi et avbrekk når vi kommer opp i smakerommet med en spektakulær takterasse med en av Bordeaux’ flotteste utsikter over Pomerol og Saint-Emilion.


16:00

Buss tilbake til hotellet

16:00

09:30

Busstransport til flyplassen

09:30


11:50 – 13:40

KLM: Bordeaux - Amsterdam (KL1316)

11:50 – 13:40


14:30 – 16:30

KLM: Amsterdam - Oslo (KL1147)

14:30 – 16:30

Dette er inkludert i turen:
Flyreise Oslo – Bordeaux t/r
Overnatting 4 netter Mercure Hotel Libourne, inkl. frokost
Reiseleder Christer Byklum

Vinsmaking og besøk hos 7 produsenter:

  • Château Gazin
  • Château Figeac med lunsj
  • Château Canon
  • Château Fourtet
  • Château Beauregard og Petit Village med lunsj
  • Château Valandraud
  • Château Dalem med lett lunsj

Busstransport ihht program
Pris per person i dobbeltrom : 16.695,-
Singel rom tillegg NOK 2.800,-
Utreise fra andre byer på forespørsel

Med forbehold om endringer i programmet

Våre reiser passer for alle kunnskapsnivåer og for alle som er nysgjerrige på Bordeaux, og liker vin og god mat. Du får høre mye om historie både for eiendommene og regionen. Vi har hatt med familier, vennegjenger, vinklubber, yngre, eldre, enslige, og vi blir alltid en sammensveiset gjeng på reise. Ofte spiser hele eller deler av gruppen middag sammen på kveldene, men her står man helt fritt til å gjøre som man vil.

Med forbehold om endringer i programmet