Destinasjon

Burgund

Denne turen er allerede utført.

Vintur til Burgund 18. til 22.oktober 2023

Burgund er det pinot noir som er kongen og chardonnay som er dronningen. To av verdens mest ettertraktede druer kommer herfra og lager fortsatt verdens mest etterspurte viner. Det gamle hertugdømmet var tidlig ute med lovgivning rundt vinproduksjon som gjorde at Burgund tidlig ble en favoritt for den mer kresne livsnyter.

Selve Côte d’Or som hjertet av Burgund heter, der du finner alle de ikoniske landsbyene som Vosne-Romanée, Gevrey-Chambertin, Chambolle-Musigny, Puligny-Montrachet også videre ligger her og er noen kilometer bredt, og det tar rundt halvannen til to time å kjøre fra nord til syd, litt etter hvilke veier du velger.

Program

Ikoniske vinhus som Domaine de la Romanée-Conti, Leroy, Comte Lafon, Coche-Dury, Comte de Vogüe, Comte Liger-Belair og selvsagt mange, mange flere holder til her. Mellom Beaune og Chablis er det rundt halvannen time med bil. Det går også tog hit fra Paris og Lyon.

Kombinasjonsmuligheter med Burgund er mange. Chablis i nord ligger bare en times tid utenfor Paris, og Beaujolais i syd ligger rett utenfor Lyon. To og en halv time omtrent fra Paris har vi hjertet av Burgund, Beaune. Rundt halvannen time fra Beaune til Lyon. Dijon ligger i Burgund. Man kommer inn i de sydligste vinmarkene i Champagne etter halvannen time omtrent nordover og det tar rundt to timer til Cote-Rotie fra Beaune, sydover. Med andre ord, du kan ta helt av i vinens verden her. 

Denne turen er allerede utført.