Destinasjon

Champagne

Denne turen er allerede utført.

Tur til Champagne – Reims – 07.-11.september 2022og 27.september-01.oktober 2023

Tur til Champagne – Reims – 07.-11.september 2022og 27.september-01.oktober 2023

Reims er en by i Nordøst-Frankrikes Grand Est-region. Det er den uoffisielle hovedstaden i Champagne-vinregionen, og mange av champagnehusene med hovedkontor der tilbyr smaksprøver og kjellerturer. I mer enn 1000 år ble franske konger kronet ved katedralen Notre-Dame de Reims. Denne storslåtte katedralen er kjent for sine glassmalerier og gotiske utskårne portaler, inkludert Smiling Angel.

Program

07-11 sept. 202227 sept. - 01 okt. 2023

Champagne lages i all hovedsak av druene chardonnay, pinot noir og pinot meunier. To av disse er Burgunds store navn og vi er jo like ved. Det er ikke mange kilometerne mellom vinmarkene i Chablis og Champagne. Her er det, kanskje spesielt i Reims, regionshovedstaden, berømte navn i sine slott på rekke og rad. Tenk bare på Roederer, Moët Chandon, Taittinger, Krug, Pol Roger, Salon og Dom Perignon. Og mange, mange flere.

Historisk var det i katedralen i Reims de franske konger ble kronet, og Napoleon var en ivrig nyter han også. Og det er faktisk ingen som helt har klart å etterligne Champagne uansett hvor hardt de prøver der ute i verden. 

Kombinasjonsmuligheter med Champagne er Paris, Euro Disney, og Burgund.Dermed muligheter for både shopping, museer, og mye fantastisk vin.

Denne turen er allerede utført.