Destinasjon

Sør-Afrika

Vintur til Sør-Afrika 23.februar – 05.mars 2025

Program

Franschhoek

Denne vesle byen finner du i Cape Winelands, og er en av de eldste byene i Sør-Afrika. Den en gang så søvnige lille landsbyen fikk navnet Franschhoek, som betyr «det franske hjørnet», da den ble grunnlagt av franske hugenotter som flyktet fra Europa og søkte et bortgjemt gjemmested. De fant den i den fruktbare dalen Franschhoek, og denne arven vises på det fascinerende Huguenot Memorial Museum. Cape Dutch-arkitekturen i store deler av landsbyen er fortsatt bemerkelsesverdig godt bevart ettersom det er lagt restriksjoner på omfanget av renoveringer og nybygging for å bevare ånden til de opprinnelige nybyggerne. Byens nærhet til Cape Town gir mulighet for hyggelige dagsturer der besøkende kan utforske områdets mange vingårder i verdensklasse og imponerende utvalg av utmerkede restauranter eller bare bla gjennom de sjarmerende, eksklusive butikkene som ligger langs byens vakre alléer. Franschhoek er selve gourmethovedstaden i Afrika, og mange av landets beste restauranter og vingårder finner du her. For de bilinteresserte finner du Franschhoek Motor Museum med en av verdens beste samlinger av sportsbiler. The Wine Tram er en trikk som går mellom vingårdene. Du kjøper billett, og smaker deg fram langs trikkelinja.

Pris per person i dobbeltrom: kr 39.995,-
Tillegg for enkeltrom: kr 8.890,-
Depositum kr 5.000,- ved påmelding. Restbetaling i løpet av september.

Program

Aquila Game Reserve

Big 5 verneområde i den sørlige Karoo, og hjem til de 5 store legendene i villmarken. Løver, elefanter, afrikanske bøfler, neshorn og leopard. Aquila Game Reserve tilbyr tradisjonelle game drives, safari på hesteryggen og firehjulinger samt en nattsafari der du ser på stjernehimmelen.
Aquila Private Game Reserve and Spa er en firestjerners familievennlig safari-destinasjon kun 2 timers kjøring fra Cape Town. Det 10 000 hektar store verneområdet ligger mellom Langeberg og Outeniqua-fjellene i Western Cape, Sør-Afrika, og hjemmet til de majestetiske Big 5 legendene: elefant, løve, bøffel, leopard og neshorn.

Game drives tilbys på tradisjonelle safarikjøretøyer, på hesteryggen eller på firehjulinger. Hver av disse tilbyr sine helt egne unike personlige møter med dyrelivet i reservatet. Gjestene har også mulighet til å oppleve fly-in-safari med helikopter. Reservatet har et stort svømmebasseng med en bar ved bassenget, som serverer cocktailer og iskalde drikker for sosialt samvær rundt det 35 meter lange krystallklare bassenget. Det er store dedikerte spiseområder og en restaurant i afrikansk stil som serverer lokal mat og tradisjonell sørafrikansk dessert. I tillegg kan overnattende besøkende slappe av i baren og salongen på mesaninnivå med fantastisk utsikt over reservatet. Bålgraven om natten forvandles til et sosialt samlingsted om kvelden under Karoo-stjernene. Her deler gjestene sine historier og safaribilder mens de nyter en Marshmallow-braai. De blir også underholdt av en stjernekikkerguide og teleskoper som bringer melkeveiens magi til ildstedet. Tranquila Spa legger til de førsteklasses fasilitetene og her tilbys alle typer spabehandlinger. Her kan besøkende nyte en luksuriøs afrikansk behandling og slappe av etter en actionfylt dag. Spaet har et oppvarmet innendørsbasseng, utendørsbasseng, badstue, damprom og ti behandlingsrom; det er et mesterverk av luksus. Et gruppe- eller parrom bidrar til den spesielle roen til spaet og dets kreative bruk av naturlige elementer.

Mange utmerkelser gjennom årene har bekreftet Aquilas prosjekter for bevaring og samfunnsløft. Reservatet vant nettopp Skål International Bærekraftspris for sine ulike prosjekter og retningslinjer som finner den perfekte balansen mellom turisme, bevaring og samfunnet. Inkludert i Aquila-safariopplevelsen er en gratis øko-synergiprosjekttur. Her lærer gjestene om Aquilas prosjekter for å kompensere for karbonavtrykket – inkludert resirkulering, solenergi, akvaponikk og mange andre grønne prosjekter. Aquila er så mye mer enn bare en uforglemmelig dyrelivsopplevelse. Det er et luksuriøst afrikansk eventyr som vil få minner til å vare livet ut.

Cape Town

Den eksepsjonelt naturskjønne byen Cape Town ligger der Det indiske hav og Atlanterhavet møtes, inneklemt mellom skråningene til ikoniske Table Mountain og det glitrende safirvannet i Table Bay. Noen byer kan skilte med rik kultur, pulserende natteliv, en kosmopolitisk atmosfære og ekstraordinær arkitektur, mens andre kan skryte av et fantastisk landskap og ekstraordinære naturlige underverker. Cape Town er heldig nok til å bli velsignet med alle disse attraksjonene og mye mer. Med sin travle havn, strender i verdensklasse, førsteklasses vingårder og sine fjellrike omgivelser fulle av mangfoldig flora og fauna, fanger Cape Town konsekvent hjertene til alle som besøker. Det er ikke uten grunn Cape Town utallige ganger har vunnet priser som verdens vakreste by, mest spennende reisemål og mye annet.