Destinasjon

Sør Afrika

Program

Vin, Safari og Cape Town - 03.-16.mars 2023

Sør Afrika er utvilsomt et av de mest spennende land i verden, en smeltedigel av storslått natur, historiske steder og begivenheter og ulike kulturer. Etter at Nelson Mandela ble president i 1994 blir landet ofte omtalt som «the Rainbow Nation» . Sør Afrika består av 9 provinser og har hele 11 offisielle språk.

Die Swartland og Riebeek Kasteel

Omtrent 50 kilometer utenfor Cape Town finner du Die Swartland kjent for sin vakre natur – majestetiske fjell, uberørte strender og hvete-, oliven-, rooibos- og vinproduserende jordbruksland. Området strekker seg fra det glitrende turkise vannet på vestkysten mot innlandet, og er oppkalt etter sin rike fruktbare jord som blir svart etter regnet om vinteren (‘Die Swartland’ betyr det ‘svarte landet’ på afrikaans). De som har greie på vin har sikkert hørt om The Swartland Revolution. Unge og fremadstormende vinprodusenter som Badenhorst, Sadie, Mullineux og mange andre brøt barrierer. Dyrk ikke det som selger, men fokuser på det som hører hjemme her. Resten er historie, det har blitt utallige medaljer og priser ut av dette. Besøkende kan smake på deilige viner langs Swartland Wine Route, besøke de sjarmerende historiske byene i regionen og nyte et bredt utvalg av aktiviteter, inkludert sykling, terrengsykling, stiløping og naturskjønne turstier.

Riebeek Kasteel hviler ved foten av Kasteelberg, som betyr «slottfjellene», og er en av de eldste byene i Sør-Afrika. Det hviler i den fantastiske Riebeek-dalen bare 80 kilometer fra Cape Town. Denne historiske byen sprer ut fra kirken og har utsikt over bølgende åkre kantet av naturskjønne fjell – man kan forveksle dette vakre området med åsene i Toscana. Det er kjent for sine idylliske omgivelser og kan skilte med en avslappet atmosfære samt en rik kunstscene. Riebeek Kasteel er vertskap for en rekke festivaler som feirer byens rike olivenhøster, utmerkede Shiraz-viner og lokal kultur og kunst. Besøkende kan se frem til å spasere ned hovedgaten mens de surfer i lokale butikker, smaker på lokale viner og smaker på en rekke deilige olivenvarianter.

Aquila Game Reserve

Big 5 verneområde i den sørlige Karoo, og hjem til de 5 store legendene i villmarken. Løver, elefanter, afrikanske bøfler, neshorn og leopard. Aquila Game Reserve tilbyr tradisjonelle game drives, safari på hesteryggen og firehjulinger samt en nattsafari der du ser på stjernehimmelen.

Aquila Private Game Reserve and Spa er en firestjerners familievennlig safari-destinasjon kun 2 timers kjøring fra Cape Town. Det 10 000 hektar store verneområdet ligger mellom Langeberg og Outeniqua-fjellene i Western Cape, Sør-Afrika, og hjemmet til de majestetiske Big 5 legendene: elefant, løve, bøffel, leopard og neshorn.
Game drives tilbys på tradisjonelle safarikjøretøyer, på hesteryggen eller på firehjulinger. Hver av disse tilbyr sine helt egne unike personlige møter med dyrelivet i reservatet. Gjestene har også mulighet til å oppleve fly-in-safari med helikopter.
Reservatet har et stort svømmebasseng med en bar ved bassenget, som serverer cocktailer og iskalde drikker for sosialt samvær rundt det 35 meter lange krystallklare bassenget. Det er store dedikerte spiseområder og en restaurant i afrikansk stil som serverer lokal mat og tradisjonell sørafrikansk dessert. I tillegg kan overnattende besøkende slappe av i baren og salongen på mesaninnivå med fantastisk utsikt over reservatet.

Bålgraven om natten forvandles til et sosialt samlingsted om kvelden under Karoo-stjernene. Her deler gjestene sine historier og safaribilder mens de nyter en Marshmallow-braai. De blir også underholdt av en stjernekikkerguide og teleskoper som bringer melkeveiens magi til ildstedet. Tranquila Spa legger til de førsteklasses fasilitetene og her tilbys alle typer spabehandlinger. Her kan besøkende nyte en luksuriøs afrikansk behandling og slappe av etter en actionfylt dag. Spaet har et oppvarmet innendørsbasseng, utendørsbasseng, badstue, damprom og ti behandlingsrom; det er et mesterverk av luksus. Et gruppe- eller parrom bidrar til den spesielle roen til spaet og dets kreative bruk av naturlige elementer.
Mange utmerkelser og utmerkelser gjennom årene har bekreftet Aquilas prosjekter for bevaring og samfunnsløft. Reservatet vant nettopp Skål International Bærekraftspris for sine ulike prosjekter og retningslinjer som finner den perfekte balansen mellom turisme, bevaring og samfunnet.

Franschhoek

Denne vesle byen finner du i Cape Winelands, og er en av de eldste byene i Sør-Afrika. Den en gang så søvnige lille landsbyen fikk navnet Franschhoek, som betyr «det franske hjørnet», da den ble grunnlagt av franske hugenotter som flyktet fra Europa og søkte et bortgjemt gjemmested. De fant den i den fruktbare dalen Franschhoek, og denne arven vises på det fascinerende Huguenot Memorial Museum. Cape Dutch-arkitekturen i store deler av landsbyen er fortsatt bemerkelsesverdig godt bevart ettersom det er lagt restriksjoner på omfanget av renoveringer og nybygging for å bevare ånden til de opprinnelige nybyggerne. Byens nærhet til Cape Town gir mulighet for hyggelige dagsturer der besøkende kan utforske områdets mange vingårder i verdensklasse og imponerende utvalg av utmerkede restauranter eller bare bla gjennom de sjarmerende, eksklusive butikkene som ligger langs byens vakre alléer. Franschhoek er selve gourmethovedstaden i Afrika, og mange av landets beste restauranter og vingårder finner du her. For de bilinteresserte finner du Franschhoek Motor Museum med en av verdens beste samlinger av sportsbiler. The Wine Tram er en trikk som går mellom vingårdene. Du kjøper billett, og smaker deg fram langs trikkelinja.

Cape Town

Den eksepsjonelt naturskjønne byen Cape Town ligger der Det indiske hav og Atlanterhavet møtes, inneklemt mellom skråningene til ikoniske Table Mountain og det glitrende safirvannet i Table Bay. Noen byer kan skilte med rik kultur, pulserende natteliv, en kosmopolitisk atmosfære og ekstraordinær arkitektur, mens andre kan skryte av et fantastisk landskap og ekstraordinære naturlige underverker. Cape Town er heldig nok til å bli velsignet med alle disse attraksjonene og mye mer. Med sin travle havn, strender i verdensklasse, førsteklasses vingårder og sine fjellrike omgivelser fulle av mangfoldig flora og fauna, fanger Cape Town konsekvent hjertene til alle som besøker. Det er ikke uten grunn Cape Town utallige ganger har vunnet priser som verdens vakreste by, mest spennende reisemål og mye annet.

Program

SAS: Ålesund - Oslo (SK1313)


Emirates: Oslo - Dubai (EK 160)


Emirates: Dubai - Cape Town (EK 772)


Busstransport til hotellet


Innsjekk på Royal Hotel Rieebekk Kastel

Vinsmaking på Sadie Family Vineyards


Vinsmaking og lunsj på AA Badenhorst Family Wines

Utsjekk fra hotellet


Gåtur til Church Street i Tulbagh, Signatur vinsmaking på Mullineux & Leeu Family Wines


Transport til Aquila Private Game Reserve (2t)


Afternoon Game Drive på Aquila Private Reserve


Innsjekk på Aquila Private Game Reserve & Spa

Morning & Afternoon Game Drives på Aquila Private Game Reserve

Utsjekk fra hotellet


Transport til Franschhoek (2t)


Innsjekk på Protea Hotel Franschhoek


La Motte Wine Estate Limited Release Wine Tasting. Afternoon at leisure


La Motte Wine Estate Limited Release Wine Tasting. Afternoon at leisure

Full Day Winelands Tour including the guiding services of a local tourguide


Start with a short walking tour through Stellenbosch then Wine Tasting at Raats Family Wines


Wine Tasting at De Morgenzon Wine Estate & lunch at The Jordan Restaurant

Khayelitsha Township Tour including the guiding services of a local tourguide including lunch at 4-Roomed Ekasi Foods

Utsjekk hotell


Standard Wine Tasting at Hermanuspietersfontein Wines, Reserve Wine Tasting at Creation Wines & Lunch at Creation Wines Restaurant


Transport til Cape Town (1t40min)


Innsjekk på Radisson Red

Day at leisure

Visitors Route Experience including a cellar tour & wine tasting at Groot Constantia Wine Estate followed by lunch at Jonkershuis Restaurant at Groot Constantia Wine Estate

Cape Town City Tour including the guiding services of a local tourguide. Visit Table Mountain (return ticket), Bo-Kaap Museum, Adderley Street, Company Gardens. Farewell Dinner at Gold Restaurant

Utsjekk og avreise til flyplass


Emirates: Cape Town - Dubai (EK 771)

Emirates: Dubai - Oslo (EK 159)


SAS: Oslo - Ålesund (SK1326)


Overnattinger:

• 2 netter på The Royal Hotel i Standard Rooms (Bed & Breakfast)
• 2 netter på Aquila Private Game Reserve i Karoo Cottage Rooms (alle måltider inkludert – også inkludert Safari Game Drive)
• 3 netter på Protea Hotel Franschhoek i Standard King Rooms (Bed & Breakfast)
• 4 netter på Radisson Red Hotel i Standard Mountain View Rooms (Bed & Breakfast)

Vinsmaking og besøk hos 9 produsenter:
Sadie Family Vineyards
AA Badenhorst Family Wines
Mullineux & Leeu Family Wines
La Motte Wine Estate
Raats Family Wines
De Morgenzon Wine Estate
Hermanuspietersfontein Wines
Creation Wines
Groot Constantina

Inkluderte måltider:

  • Lunch at AA Badenhorst Family Wines
  • Lunch & Dinner at Aquila Private Game Reserve
  • Lunch at The Jordan Restaurant
  • Lunch at 4-Roomed Ekasi Foods
  • Lunch at Creations Wines Restaurant
  • Lunch at Jonkershuis Restaurant
  • Dinner at Gold Restaurant

Man kan oppleve alt fra «The Mother City» som Cape Town kalles, Johannesburg, der bydelen Maboneng er i ferd med å bli en av de hippeste stedene i verden. Legger man turen til Durban får man nyte flotte sandstrender. Kruger er kanskje en av Afrikas mest kjente parker hvor man kan få oppleve et rikt dyreliv. Er man glad i vakker natur kan vi anbefale den flotte kjøreturen «The Garden Route» som går fra Cape Town til Pt. Elizabeth. I Sør Afrika står opplevelsene i kø!

Nyt fantastiske viner og deilig mat til uslåelige priser. Utforsk nattelivet, eller hvil ut.