Destinasjon

Piemonte

Program kommer snart

Piemonte, hjemmet til druene nebbiolo og barbera, de ikonsike vindistriktene Barolo og Barbaresco, her hvor åssidene bølger seg i landskapet, gjerne med en landsby på toppene og Alpene som et dramatisk bakgrunnsteppe.

Særlig Barolo har et svært vakkert landskap der vinmarkene klynger seg rundt åssidene på alle kanter og spesielt vår og høst med morgentåke, druen nebbiolo tar navnet sitt fra nebbia, tåke, får man eventyrlig vakre og nesten dramatiske soloppganger her mens tåken dekker dalbunden og man skuer utover vinmarkenes og åssidenes øvre del mens resten gjemmer seg bak tåkedisen. Er da Alpene i bakgrunn snøkledde på toppen av det hele kan man bli helt bergtatt. 

Program

kommer snart

Vindistriktet huser ikoniske navn som Gaja, Rinaldi, Giacosa, Burlotto, Conterno og selvsagt mange, mange flere. Vinentusiaster blir drømmende i blikket når de begynner å tenke på alt som er å oppleve i Piemonte, alt man kan smake på, ikke bare av vin, men også den utsøkte lokale gastronomien.

Kombinasjonsmuligheter med Piemonte er innenfor to til rundt fem timers kjøretur, Milano, Torino, den italienske og franske rivieraen, Monacco og faktisk Firenze og Pisa. Med andre ord er det langt flere kombinasjonsmuligheter med andre destinasjoner enn man kanskje umiddelbart tenker over.