Destinasjon

Rioja

Vintur til Rioja - 09.-13.oktober 2024

Forhåndsreserver din plass ved å sende oss en e-post til vinreiser@gtravel.no
Ingen kostnader eller forpliktelser påløper før programmet er klart og du bekrefter at du vil være med.

Rioja er Spanias utvilsomt mest kjente vinregion og her er det druen tempranillo som er kongen. Rioja er et stort område og det er i området fra regionshovedstaden Logroño opp til og rundt landsbyen Haro de gode vinmarkene og vingårdene, bodegaene som det heter her, holder hus. Det er store høydeforskjeller fra de lavtliggende områdene med nesten Middelhavsklima til Logroño på rundt 400 høydemeter og Haro på nesten 500 høydemeter.

Høyde over havet gir friskhet til vinene da nattetemperaturen går ned. Rioja ligger med den vakre og dramatiske fjellkjeden Sierra Cantabria som bakgrunnsteppe mot nord, men også en fjellkjede mot syd er mer fremtredende i deler av Rioja så man har mange vakre utsiktspunkt. Høstfargene her er ekstremt flotte! Og den lokale maten er fantastisk. Tapas og grillet lam er noen av selvfølgelighetene om man er her.

Program

Detaljert program kommer snart.

En tapasrunde i Logroño er vel verd å få med seg. Mange vet at San Sebastian er en tapasdestinasjon, men den strekker seg faktisk hele veien via Rioja til Valladolid! Ikoniske navn som Contino, La Rioja Alta, Faustino, Marques de Murrieta, Muga og selvsagt mange, mange flere holder hus her. Og det er først når du har smakt moden Rioja du virkelig vet hva Rioja er!

Kombinasjonsmuligheter med Rioja er Bilbao og San Sebastian, Santiago de Compostela, alle en til noen timer unna i bil, litt etter hvor du er og hvor du skal, Valladolid og Madrid en tre til fire timer unna, Bordeaux fire til fem timer unna med Biarritz omtrent halvveis. Det er svært gode motorveier i Spania.