Destinasjon

Bordeaux

Program

05.-09.oktober – program kommer snart19.-23.oktober – program kommer snart

Ta kontakt for uforpliktende forhåndsreservering

Vintur til Bordeaux 08.-12.juni 2022

Bordeaux ligger midt i Biscayabukta og er en av Frankrikes vakreste byer. Byen er faktisk på Unescos verdensarvliste for sin vakre arkitektur. Byen er minst to tusen år gammel og du finner alt du kan forvente i en storby. Dette er også hovedferiestedet for pariserne når de skal farte ut i helgene. Det tar bare rundt to og en halv time med hurtigtog.

Cabernet sauvignon og merlot er de viktigste druesortene her og vindistriktene rommer velkjente navn som Pauillac, Pomerol, Margaux og Saint-Emilion og mange mange flere. Produsenter som Petrus, Château Latour, Château Cheval Blanc, Château Mouton Rothschild og Château d’Yquem. Ja, selv om absolutt ikke alt av eiendommer i Bordeaux har et slott er det også veldig mange som har. Tildels spektakulære slott.

Program

11:50 – 13:40

KLM: Oslo - Amsterdam (KL1144)

11:50 – 13:40


14:35 – 16:20

KLM: Amsterdam - Bordeaux (KL1317)

14:35 – 16:20


17:45

Busstransport til hotellet

17:45


18:30

Innsjekk på Hotel StayCity Bordeaux

18:30

11:00

Lunsj og besøk på Haut-Bailly

11:50 – 13:40

Vi starter dagen på Château Haut-Bailly med påfølgende lunch på slottet. Haut-Bailly er en gammel eiendom som har forblitt relativt inntakt slik den var gjennom århundrer. I dag lager de noen av de beste vinene i Pessac-Leognan år ut og inn. Her spiser vi også en flott lunch med slottets viner til. Alltid ett høydepunkt!


15:00

Besøk på Domaine de Chevalier

15:00

Herfra reiser vi til nordmenns storfavoritt, Domaine de Chevalier, som lager en av de beste røde vinene i området, spesielt de siste årene har kvaliteten tatt seg opp enda noen hakk, men noe ikke alle vet er at en av verdens mest ikoniske tørre hvite også lages her!


17:30 – 19:30

Château Smith Haut Lafitte / Privat smaking med eierne av slottet

17:30 – 19:30

Vi har også en helt unik privat invitasjon til Chateau Smith Haut Lafitte for å smake noen eksklusive viner i selskap med Florence og Daniel Cathiard i deres private hjem. Dette skjer så å si ikke, så en helt unik opplevelse! Daniel Cathiard var også på det franske skilandslaget i sin ungdom for de sportsinteresserte.


20:00

Kvelden til egen disposisjon

20:00

Torsdag kveld på egenhånd i Bordeaux by. Her er det et stort utvalg av restauranter og butikker for enhver smak. Bordeaux er på størrelse med Oslo og er en av Frankrikes storbyer. Byen har i en årrekke vunnet priser for ett av Europas vakreste storbyreisemål

10:30 – 14:00

Besøk på Doisy Daene med lunsj

10:30 – 14:00

Vi starter dagen i Barsac med besøk og lunch på Doisy Daëne. Dubourdieu familien har satt sitt preg på regionen med den legendariske professoren i ønologi (vinmaking) nå avdøde Denis Dubourdieu som kanskje var verdens fremste ekspert på hvitvinsvinifikasjon mens han levde. Han ble Decanter’s Man of the Year og fikk den franse æreslegionen for sitt arbeide, og ble kalt paven av hvitvin lokalt. Vi møter hans yngste sønn på familiens hovedsete og er vi ekstra heldige har han fått tak i lokalt Bazas kjøtt som slenges på grillen. Dette er en lokal storferase som har en fremragende smak, men det er også kjøtt man kun får tak i om det slaktes kjøtt i perioden. Svært eksklusivt med andre ord. Vi krysser fingrene, Jean Jacques Dubourdieu er svært flink til å spore opp. Vi har vin fra familiens eiendommer til lunchen. De eier blant flere Clos Floridene som er den beste produsenten i Graves.


15:00

Besøk på Château Les Carmes Haut-Brion

15:00

Vi kjører tilbake til ett av vineriene som ligger inne i Bordeaux by, Château Les Carmes Haut-Brion. Eiendommen har en gammel historie og var opprinnelig del av Haut-Brion men ble fradelt til møllerne som lagde mel med hjelp av bekken som tenner gjennom eiendommen. Men møllerne trengte nok vin de også, for det ble i alle fall en egen vingård. Historisk lagde huset topp kvalitet men lå litt brakk helt til dagens vinmaker kom på plass for rundt ti år siden og nå lager man noen av Bordeaux’ beste viner her. Eiendommen er dessuten svært vakker, med både en nydelig park, det gamle slottet og Philippe Starcks unike moderne vinkjeller, bygget nettopp i denne bekken som gjorde at eiendommen ble fradelt opprinnelig.


Kvelden til egen disposisjon

18:00


10:00

Dagen til egen disposisjon

10:00

På egenhånd i Bordeaux by. Her er det en rekke museer, restauranter og shoppingmuligheter selv for den kresne. Vinmuseet med vin fra hele verden kan anbefales, tar 15-20 minutter med trikk fra sentrum. Trikk er en fin måte å komme seg rundt på men det er også mange gågater og alt fra flotte parker og avenyer til mindre smug i de eldre bydelene. Burdigala fantes alt for to tusen år siden og dette var det opprinnelige navnet på Bordeaux. Siden har byen vokst, Sigurd Jorsalfare prøvde å erobre Bordeaux men ble stoppet omtrent ovenfor dagens Pauillac av hertugen av Aquitaine. Med andre ord, det er også mye historie her. En spasertur langs elven anbefales på det sterkeste.

09:30

Busstransport til flyplassen

09:30


11:50 – 13:40

KLM: Bordeaux - Amsterdam (KL1316)

11:50 – 13:40


14:30 – 16:30

KLM: Amsterdam - Oslo (KL1147)

14:30 – 16:30

Dette er inkludert i turen:
Flyreise Oslo – Bordeaux t/r
Overnatting 4 netter Hotel Stay City Bordeaux inkl. frokost
Reiseleder Christer Byklum

Vinsmaking og besøk hos 5 produsenter:

• Haut-Baily
• Domaine de Chevalier
• Chateau Smith Haut Lafitte (Privat smaking med eierne av slottet)
• Doisy Daene
• Chateau les Charmes Haut-Brion

Lunsj inkl. drikke på Château Haut-Bailly
Lunsj inkl. drikke på Château Doisy Daëne
Busstransport ihht program

Pris per person i dobbeltrom : NOK 14.995,-

Med forbehold om endringer i programmet

Vil du skjønne vinverden er Bordeaux noe du må bli kjent med, både i stil men også historien. Og så eventyrlig vakkert som det er mange plasser her, er det bare å roe ned og nyte ferden. Du kan klatre i Europas høyeste sanddyner eller vasse i lagunen ute ved Arcachon, spaser i byens vakre boulevarder eller eldre smug, besøk middelalderbyen Saint-Emilion, spis østers og sjøkreps som er blant de lokales favorittmat, sammen med lam, andeconfit og andebryst. Eller bare sett deg ned på en fortausrestaurant langs elven i Pauillac, en døsig fransk landsby og det er lett å drømme seg bort til rivieraen før hele verden oppdaget den.

Kombinasjonsmuligheter med Bordeaux er Paris, to og en halv time unna med hurtigtog, Cognac halvannen time mot nord, Loireelven rundt to og en halv time, Canal du Medi, Bergerac med sin vakre natur, Biarrits og San Sebastian et par timer mot syd. Men sannheten er at det er uendelig mye å ta seg til i Bordeaux, av gastronomi, vinbesøk, museer og annet.